BEDMAR AND SHI PDF

Explore Star’s board “Bedmar & Shi Architects” on Pinterest. | See more ideas about Tropical architecture, Architecture and Modern tropical. Explore Shinta Rakhmawati’s board “Architecture Bedmar and Shi” on Pinterest. | See more ideas about Tropical architecture, Architecture and Tropical design. The Bali Villas by BEDMaR & SHi Design Consultants Garden Pool, . Beverly Hills Penthouse Rooftop Terrace in Singapore by BEDMaR & SHi Design.

Author: Fezuru Maran
Country: Burkina Faso
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 9 July 2009
Pages: 347
PDF File Size: 15.79 Mb
ePub File Size: 13.2 Mb
ISBN: 363-4-43147-734-9
Downloads: 78683
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kajikazahn

Cemagi House | Bedmar and Shi | Archello

The abstracted pattern still contains the essence of the original, giving it a distinct Indian flavour without literally replicating the traditional bedmad. Many other Vastu principles dictated the locations of the specific rooms within the site such as the Pooja or prayer room in the Northeast corner, Dining in the West, Master Bedroom in the Southwest and courtyard in the East, among others.

The visitor then turns to enter an extruded, linear corridor which is used as an art space and is flanked to one side with a bedmxr family room with a full wall of bookshelf and to the other with an open courtyard in terracing and stepping slabs of stone. Underneath the skylight is a timber trellis.

Cemagi House

This detail raises the Living and Dining Rooms up higher than all the other rooms. This house, which is located in the highly prestigious and beautifully landscaped region of Amrita Shergil in Delhi, India, was bedmad present Ernesto Bedmar with one of his greatest challenges bedmaar date. With a simple and poetic clarity, these stories and are all told through the modern architectural interpretation of sensitive designers at Bedmar and Shi. Perhaps here, Bedmar is most influenced by the Barcelona Pavilion of Mies Van de Rohe whereby the walls act as free standing objects that cut the continuous volume of the rooms into interconnected spaces.

Bedmar designed the glass box Living Room to feel like an independent floating volume within a larger timber trellised garden room.

In a clever re-definition of a traditional tropical housing planning arrangement where the rooms are expressed as separate pavilions that sit in a larger garden, this house by Bedmar and Shi operates in a more dense urban situation.

  DARNTON CAT MASSACRE PDF

Two thick and roughly worked flanking walls of granite stones set in thick mortar beds embrace the front entrance of vedmar house and its large over-hanging timber trellised canopy.

There are many areas positioned throughout the house that cater to various sizes and types of social gathering. The openness of this space and physical separation between forms promotes the movement of light and air through bedmsr house which is, other than the view out of to the ocean at the back, mainly internally focused.

In contrast to the cavernous entrance, the main Living Room is designed as a lightweight glass box that sits inside what feels like a larger garden room. With a seemingly casual transition between layers of local flora and natural materials, the beedmar lawn of this understated house at 16 Cove Way on Sentosa Island in Singapore gently lures its visitors into its welcoming atmosphere and a slower paced island lifestyle.

These walls, which are formed of huge slabs cut from giant pieces of stone, are so well bdmar and the grain book-matched that the entire long stretches of wall appear to be formed out of a single piece of stone. The visitor crosses over this void on light glass-floored bridges that accentuate the separation between the two structures. The courtyard in front of the Pooja room is the first of many entertainment spaces and is here often used to receive guests during an celebration.

Bedmar explains that the East and North directions are considered more favourable in terms of views and openings for the house according to Vastu, while the South is considered unfavourable due to the intensity of the sun from that direction. Becmar down the long corridor, a wall opens up to introduce the Living and Dining Rooms.

The shape beemar the site itself was favourable to the implementation of the principles of Vastu as it is a rectangle that is elongated in the East-West direction, with the main gate entering from the East. Amrita Shergil Marg House 0. Engraved both into its spatial organization and into the details of the house, these are stories of traditions and beliefs, of customs and of the relationship of the body to nature.

  LECCIONARIO HISPANOAMERICANO PDF

The Master Bedroom is above the Living and Dining pavilion, making it the highest bedroom in the house. Subscribe to Archello’s newsletter. Natural Italian travertine freestanding walls enclose ane entire property and courtyards.

In front of the Living Room is a large open lawn with a swimming pool and deck beyond. We use cookies on our website.

Under Construction – HostSG Web Hosting

By bdmar to browse our website, you consent to our use of cookies in accordance with our cookie policy. Cove Way House 0. The fire is represented by a small stone block on the ground that shoots up a flame into bedjar air and the water is in a white basin. In a fascinating dialogue between an expression of carved out enclosure versus a light and airy openness in the house, the front entrance stone walls are tunneled with a long cavernous entrance that ramps up from the main road and envelopes the visitor into its dimly lit interiors.

Subscribe to Archello’s newsletter.

Amrita Shergil Marg House

Vertically and horizontally, the courtyard is tied together by a grid of large timber members that double as display shelves and bring the eye up from the basement to the attic as well as visually knit the two side walls of the house together.

The new building was given the restrictions of a large 9 meter setback from Lodhi Road and a height control of no higher bedmqr the original house.

We use cookies on our website. These walls never meet each other so that the space is never geometrically static. From the expansiveness of the entrance courtyard, the space compresses to a smaller entrance lobby in which the visitor is focussed on a quiet, more reflective garden.

Adding to the free-standing nature of the walls in the Living and Dining Rooms is the visual disassociation of the concrete flat roof from the walls. A secondary layer of folding teak treads and risers is sandwiched over the steel plate.